Reflectiekleding nodig? Deze kleding laat je opvallen in het donker!

Reflectiekleding

Als je aan of langs de weg of aan het spoor werkzaam bent dan is reflectiekleding of High-vis werkkleding (high visibility) verplicht. Reflecterende werkkleding beschermt alle medewerkers. Door de felle kleuren en reflectie val je goed op. In een gewijzigde verkeerssituaties of op de bouwplaats waar veel activiteiten zijn zullen ze je met deze werkkleding niet zomaar over het hoofd zien.

reflectiekleding

Opvallen tijdens het werk met de juiste High-vis werkkleding

Reflectiekleding is er veel verschillende soorten en maten. Bij Verhoeven Bedrijfskleding hebben we een tal van mogelijkheden om de juiste reflectiekleding bij uw werkzaamheden te kunnen vinden! Zo hebben wij:

  • Regenkleding
  • T-shirts & sweaters
  • Vlam vertragende kleding
  • Antistatisch
  • Overalls
  • Bodywarmers

Zoals je in de bovenstaande lijst ziet zit er veel verschil in de soorten reflectiekleding. De reflectie strepen zitten zowel horizontaal als verticaal op de kleding voor beter effect! Daarnaast hebben we tal van verschillende kleuren in ons assortiment High-vis werkkleding.

Wanneer draag je reflecterende werkkleding?

Ons advies is om de gehele dag reflecterende werkkleding te dragen. Op deze manier ben je altijd goed zichtbaar en kun je niet vergeten om de reflecterende kleding aan te trekken als het echt nodig is. Zorg ervoor dat de reflectiekleding gesloten is wanneer u de werkvloer betreed, zo hebben de reflectie strepen het meeste effect! Werk je veel in de schemer of in de donkere uren? Dan is High-vis werkkleding een must have! Bij Rijkswaterstaat en bij werkzaamheden aan het spoor zijn er verplichtingen met betrekking tot reflectiekleding!

reflectiekleding

Genormeerde Reflectiekleding

Er zijn ontzettend veel verschillende normen waar High-vis werkkleding aan kan voldoen. Vaak staan de normen in de kleding op de labels vermeld. Er zijn een aantal regels en normen die je hier op terug kunt vinden:

  • CE verklaring in de kleding
  • NEN- en 471 RWS, hierin wordt aangegeven dat wordt voldaan aan de Europese richtlijn.
  • Hoeveel keer kunt u de kleding wassen zonder dat hij reflectie verliest.

Let altijd op deze normeringen bij de aanschaf van reflectiekleding!

reflectiekleding

Heb je nog een vraag of heb je advies nodig?

Mocht je nog twijfelen over welke reflectiekleding bij jouw werk past, neem dan contact met ons op! Via onze klantenservice kunnen wij je bijvoorbeeld adviseren op het gebied van reflecterende kleding die past bij jouw werkzaamheden. Wil je weten hoe de kleding eruit ziet of wil je liever face-to-face advies? Geen enkel probleem! Ook in onze gezellige winkel in Made staan we voor je klaar.

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »