Met oorkappen ga je veilig en comfortabel aan de slag!

Oorkappen

Oorkappen zijn uitstekende gehoorbeschermers! Zowel in passieve als actieve vorm bestaan er oorkappen in alle soorten en maten. Allemaal even comfortabel, robuust en dempend. Je wilt je gehoor immers niet beschadigen. Zo zijn beschadigde oren helaas vandaag de dag niet te genezen. Kies daarom voor de juiste gehoorbeschermers die bij jouw werkzaamheden en geluidsklasse passen! 

Vanaf hoeveel dB zijn gehoorkappen noodzakelijk?

Tot 80 decibel (dB) is geluid niet schadelijk, dit is te vergelijken met een föhn op de hoogste stand of kinderen op een speelplaats. Geluid wordt schadelijk vanaf 100dB, denk hierbij aan een kettingzaag. Actuele schade kan al ontstaan vanaf 140dB, zoals een vliegtuig dat start. Maar niet alleen de dB telt, langdurige blootstelling kan ook tot gehoorverlies leiden. Voor de grens van 80dB geldt dan ook een maximum van 8 uur per dag. Ga met oorkappen comfortabel aan de slag en neem geen risico! 

Wanneer is gehoorbescherming wettelijk verplicht?

Veel werknemers staan regelmatig in lawaai te werken. Boven de 80dB is geluid schadelijk voor het gehoor. Om dit te voorkomen zijn er Arbowet regels opgenomen over lawaai. De werkgever moet er alles aan doen om het lawaai te dempen. Daarom is gehoorbescherming bij een hoog aantal dB wettelijk verplicht. Als het geluid boven de 80dB uitkomt gelden de volgende regels;
• Bij geluid harder dan 80dB moet de werkgever zijn werknemers gehoorbescherming verstrijken.
• Bij geluiden harder dan 85dB moet de werknemer de gehoorbescherming dragen.

Heb je nog vragen of heb je advies nodig?

Twijfel je of jij verplicht bent om gehoorbescherming te dragen, neem dan contact met ons op! Via onze klantenservice dien je eenvoudig 24/7 een vraag in. Telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085 - 065 66 25.  Ook kun je terecht in onze winkel waar we je graag adviseren over verschillende merken en de benodigde veiligheidsnormen van de oorkappen.

 

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »