Werkhandschoenen

Werkhandschoenen

Investeren in goede werkhandschoenen is het altijd meer dan waard. Veilig werken in een bedrijf begint met het beschermen van armen en handen. Dit zijn namelijk onmisbare ledenmaten waar we zuinig op moeten zijn. De keuze voor een juiste veiligheidshandschoen kan een groot deel van dit letsel en bijkomende ziekteverzuimkosten voorkomen. Werk veilig en comfortabel met de juiste handwerkschoen.

werkhandschoenen lassen

Categorieën werkhandschoenen

• Categorie 1: bescherming tegen minimale risico’s, eenvoudige ontwerpen.
• Categorie 2: bescherming tegen middelzware risico’s, intermediair ontwerp.
• Categorie 3: bescherming tegen onomkeerbare of dodelijke risico’s, complex ontwerp.

In het assortiment van Verhoeven Bedrijfskleding hebben we veel verschillende soorten werkhandschoenen waaronder:

Lederen werkhandschoenen
Leer is een natuurproduct waardoor de kans op allergische reacties bij de drager zeer klein is. Lederen handschoenen zijn er in verschillende pasvormen, maar allen zijn ter bescherming van het schuren en slijten van de handen. Leder biedt geen bescherming tegen snijwerkzaamheden.

Werkhandschoenen leder


PU werkhandschoenen
PU handschoenen zijn extreem dun en zeer comfortabel. Ze hebben een goede vinger-gevoelheid. Denk hierbij aan het assembleren van kleine onderdelen, schilderwerkzaamheden en in de transport en logistiek.

Neopreen werkhandschoenen
Het materiaal Neopreen wordt vooral gebruikt in de EN 374 veiligheidshandschoen. Neopreen heeft namelijk een goede bestendigheid tegen algemene chemicaliën. Het is echter niet bestand tegen oplosmiddelen. Verder heeft Neopreen een beperkte mechanische sterkte en is redelijk schuurbestendig. De Neopreen veiligheidshandschoen wordt veel toegepast in onderhoud en reiniging, openbare diensten, gespecialiseerde chemicaliën, elektronica en raffinaderijen.

Manchetstijlen bij werkhandschoenen:

• De tricot manchet sluit de pols goed af, waardoor de veiligheidshandschoen goed op zijn plek blijft zitten en het binnenvallen van deeltjes in de handschoen wordt tegengegaan.
• Het veiligheidsmanchet verlengd de handschoen met meestal 7 cm zodat de pols ook beschermd is.
• De kap verlengd de handschoen met zo'n 10 cm zodat de pols nog beter beschermd is. Ook biedt hij bewegingsvrijheid voor de pols.
• Een gerold boord voorkomt dat de handschoen afrolt en biedt bescherming tegen vloeistofdruppeltjes
• Een recht manchet beschermen de onderarm tegen aflopende vloeistoffen

Werkhandschoenen montage

Advies werkhandschoenen

Mocht je nog twijfelen welke bescherming je nodig hebt, neem contact met ons op! Via onze klantenservice kunnen wij je het beste advies geven op het gebied van de werkzaamheden, maar ook voor de juiste bescherming. Ook kun je terecht in onze winkel waar we je kunnen adviseren over de juiste maat en de benodigde veiligheidsnormen van onze werkhandschoenen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »