Wanneer heeft de werkschoen de juiste pasvorm?

Wanneer heeft de werkschoen de juiste pasvorm?

  • Geplaatst op
  • Door Verhoeven bedrijfskleding
  • Geplaatst in Werkschoenen
Wanneer heeft de werkschoen de juiste pasvorm?

Werkschoenen dienen u en uw voeten te beschermen tegen stoten en vallende objecten. Tot een aantal jaar geleden waren werkschoenen vrij simpel, gelukkig is dit tijdperk voorbij en zijn de werkschoenen van tegenwoordig modern. En soms niet meer te onderscheiden van een sneaker! Maar waar moet u opletten bij de aanschaf van een werkschoen? 

Werkschoenen en werkzaamheden

Tijdens jouw werkzaamheden wordt je regelmatig blootgesteld aan verschillende soorten gevaren. Er bestaat de mogelijkheid dat er iets op je voet kan vallen of ergens tegen aan kan stoten. Als deze kans groot is dan zijn werkschoenen als snel verplicht, maar tegenwoordig is het altijd prettig om werkschoenen te dragen, ondanks je werkzaamheden! Want de moderne werkschoen is niet meer te onderscheiden van een sneaker.

 

Werkschoenen aanschaffen

Goed passende werkschoenen zijn essentieel voor dagelijks gebruik. Het voorkomt veel problemen, zoals hielspoor, likdoorns, rug en knie klachten. Het is daarom zeer belangrijk om je werkschoenen af te stellen op je dagelijkse werkzaamheden. Het is belangrijk om goed te kijken naar de eigenschappen van een werkschoen; neem bijvoorbeeld geen werkschoenen zonder hak als je veel trappen loopt, of zorg ervoor dat werkschoenen ESD genormeerd zijn als je in een explosie gevaarlijke omgeving rond loopt. Het is enorm belangrijk om je goed te oriënteren. 

Kom een keer langs onze winkel, wij kunnen je hier adviseren over welke werkschoenen voor jouw geschikt zijn!

 

Werkschoenen

 

Wanneer heeft de werkschoen de juiste pasvorm?

Het belangrijkste criteria bij het kiezen van de juiste werkschoenen, is natuurlijk de pasvorm en maat van de werkschoen. Ik hoor het je al denken 'natuurlijk moet ik de juiste maat hebben dat is toch logisch' maar toch gaat dit nog vaak fout. 

 

Wanneer je een te kleine werkschoen koopt, kom je met je tenen tegen de veiligheidsneus aan en deze geeft in vergelijking met normale sneakers niet mee. Hierdoor ontstaat wrijving en dit veroorzaakt pijnlijke drukpunten, verhoogt de kans op blaren en zorgt voor andere klachten. Werkschoenen die te klein zijn, zijn waardeloos. Je dient goed rekening te houden met het feit dat je voeten gedurende dag uitzakken. Werkschoenen die in de ochtend goed zitten, maar gedurende dag voor pijnlijke drukpunten zorgen zijn te klein! 

 

Tevens geldt dit ook andersom. Te grote werkschoenen kunnen tot klachten leiden. In te grote werkschoenen ontstaan sneller wrijving, dit leidt tot blaarvorming, voornamelijk bij de hak en de wreef. 

 

Voor de juiste maat adviseren wij je om langs te komen in de winkel, hier meten we je voeten op en je kan de werkschoenen passen. Zo vinden we samen de juiste werkschoen voor jouw werkzaamheden met de juiste pasvorm!

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »