Nieuws - Werklaarzen

Werklaarzen

  • Geplaatst op
  • Door Coert van Opstal
Werklaarzen

Zoekt u werklaarzen die u altijd steunen :-). Koop veilig, snel en online bij Verhoeven Bedrijfskleding .

Werklaarzen

Bent u opzoek naar werklaarzen met een hoog draagcomfort en die aan uw eisen en de wettelijke eisen voldoet? Dan is Verhoeven Bedrijfskleding de winkel voor u! Onze werklaarzen gaan verder, deze gaan door weer, wind en vuur!

De laatste jaren zijn werklaarzen aan een opmars begonnen! Ze worden al lang niet meer alleen in de koude wintermaanden gebruikt. Door het verbeterde draagcomfort en de extreem goede werking en beveiliging zijn werklaarzen zo populair geworden! Maar waar moet je opletten bij de aanschaf van werklaarzen? Wat kunt u verwachten van werklaarzen? Dat bespreken we hier!

 

Verschillende werklaarzen

Zoveel mensen, zoveel smaken... dit geldt ook voor werklaarzen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten op de markt en allemaal hebben ze een uniek doel! Net als werkschoenen zijn veiligheidslaarzen in verschillende categorieën onderverdeeld, Hieronder staan de verschillende veiligheidsklasse!

Veiligheidsklasse werklaarzen:

S4: Veiligheidslaarzen met beschermende neus, antistatische zool en energie absorberende hak. De laarzen bestaan meestal geheel uit rubber (gevulkaniseerd) of geheel uit polymeren (gespoten) en zijn daardoor vloeistofdicht!

S5: Veiligheidslaarzen met een beschermende neus, antistatische zool, energie absorberende hak,penetratiebestendige loopzool en een geprofileerde loopzool. De laarzen bestaan meestal geheel uit rubber (gevulkaniseerd) of geheel uit polymeren (gespoten) en zijn daardoor vloeistofdicht!

Naast de algemene klasse bestaat er ook nog de hittebestendige werklaarzen, deze hebben een aparte classificatie. Zo zijn deze werklaarzen bestand tegen; Hitte, druppels van gesmolten metaal, splinters of vlijmscherpe obstakels. Deze werklaarzen worden vaak ingezet bij de brandweer!

Bescherming tegen risico's

Type 2: Geschikt voor alle brandbestrijdins- en riddigswerkzaamheden  waar bescherming tegen penetraite en voorvoetbescherming nodig is, geen bescherming tegen chemische gevaren!

F2A: Basislaars type 2 + antistatisch + tussenzool

F2i: Basislaars type 2 + antistatisch + elektrische isolerende laarzen

HI: Warmte isolerend bij 150⁰C (alleen voor type 1)

HI2: Warmte isolerend bij 250⁰C (20 min. blootstellingstijd)

 

Nog meer bescherming van de werklaarzen!

Een 100% bescherming tegen snede door handbediende kettingzagen kan niet worden gegarandeerd met een persoonlijke veiligheidsuitrusting. De ervaring heeft echter aangetoond dat het wel mogelijk is om de persoonlijke veiligheidsuitrusting dusdanig vorm te geven dat een hoge mate aan veiligheid kan worden verstrekt! Dit kan bereikt worden door het volgende princiepen; Afremmen van de ketting door gebruik van vezels met een hoge snijbestendigheid die de kettingsnelheid door opnamen van kinetische energie beperkt! Dit betekend een Snijbestendige veiligheidslaars! Een snijbestendige laars van type 2 is bestendig tegen 24m/s kettingsnelheid! 

 

Extreem sterke werklaarzen

Hitte, druppels gesmolten metaal, splinters of vlijmscherpe objecten; allemaal geen probleem met de Specials collectie. Vertrouwd en beschermd u tegen alle mogelijke gevaren op de werkvloer! Voor zware banen en uitdagingen die geen enkele ander werkschoen aan kan. 

 

Mensen met een brede voet

In ons assortiment werklaarzen hebben we de collectie van SAFEGUARDS, deze zijn gemaakt voor mensen die wat meer plaats in hun werklaarzen nodig hebben dan anderen. Extra volume en de extra brede aluminium neus dragen bij aan een hoog draagcomfort. Een verschil wat je gelijk merkt en voelt! 

 

Heeft u nog een vraag of advies nodig?

Mocht u nog twijfelen welke werkkleding u nodig hebt, neem contact met ons op! Via onze klantenservice kunt u 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085 - 065 66 25 om u direct te helpen met u vragen over werkkleding. Ook kunt u terecht in onze winkel waar we u kunnen adviseren over de juiste maat van de werklaarzen en de benodigde veiligheidsnormen!

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »