Welke veiligheidsklasse heb ik nodig voor mijn werkzaamheden?

Welke veiligheidsklasse heb ik nodig voor mijn werkzaamheden?

  • Geplaatst op
  • Door Alex Verhoeven
Welke veiligheidsklasse heb ik nodig voor mijn werkzaamheden?

Welke veiligheidsklasse van werkschoenen heb ik nodig voor mijn werkzaamheden. Daarom voor jullie deze beknopte uitleg en tabellen.

Classificeren werkschoenen

Tja, waar moeten we nu eens beginnen! Hebben jullie dat ook, dat niet goed weet welke werkzaamheden je met de werkschoenen kan doen! Nou, wij snappen dat helemaal, er zijn natuurlijk zoveel verschillende veiligheidsklasse S1, S2, S3, S1P, S5, F2A, laag, hoog, werklaarzen noem het maar op! En dan hebben we het nog niet eens over de onzichtbare veiligheid aspecten gehad, maar dat voor later.

 

Verantwoordelijkheid

Maar weet u ook mocht u ooit de verkeerde werkschoenen uitreiken aan uw personeel of zelf de verkeerde veiligheidsklasse werkschoenen dragen! Dan kunt u bij een bedrijfsongeval de grootste problemen krijgen met de arbeidsinspectie en verzekering, dit kan het uiteindelijk veel geld kan gaan kosten. Dit willen we natuurlijk niet! Dus kijk daarom altijd goed welke werkschoenen het beste bij de werkzaamheden passen.

 

Welke Veiligheidsklasse?

Wat zitten er nu eigenlijk voor veiligheidsaspecten in mijn werkschoen verwerkt? Omdat we deze vraag geregeld gesteld krijgen van onze klanten hebben we hier een simpele tabel van proberen te maken waar iedereen vrij snel kan zien wat de benodigde veiligheidsklasse en eigenschappen zijn!

 

 Veiligheidsklasse werkschoenen

 

Toepassing werkschoenen

Nu blijft natuurlijk altijd de vraag waar kan ik de werkschoenen nu voor gebruiken? Hieronder de meest gebruikte veiligheidsklasse werkschoenen met desbetreffende sectoren waar de veiligheidsschoenen worden toegepast.

 

Werkschoenen te gebruiken

 

Onzichtbare veiligheid?

Voor iedere werkzaamheden zijn andere werkschoenen gewenst. Bij een vliegveld en gevangenis zijn werkschoenen met stalen neus en zool ongepast! Daarom zijn er ook metaalvrije werkschoenen te verkrijgen met dezelfde veiligheidseisen. Hieronder enkele voorbeelden.


- Metaalvrije tussenzool en neus
- ESD, antistatisch
- Antislipzool
- Reflectie
- Hittebestendige zool
- Koude isolerend
- Hitte isolerend
- Tegen omzwikken
- Hittebestendig

Zoals je kan zien zijn er nogal wat verschillen in de werkschoenen. Dus voor iedere werkzaamheden zijn er wel andere werkschoenen als je in een fabriek werkt met een gladde vloer heb je op zijn minst een antislipzool nodig. Deze analyse op de werkplek is goed te maken en dit doen wij graag voor u!


Heeft u nog een vraag of advies nodig ?

Via de klantenservice kunt u 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085- 065 66 25 om u direct te helpen met u vragen over werkschoenen.

 

advies werkschoenen