Lowa

LOWA Werkschoenen


De geschiedenis van Lowa start in 1923, in het Duitse dorp Jetzendorf. Johan Wagner was de schoenmaker van het dorp en werd geholpen door zijn zonen, Lorenz, Hans en Adolf. Uiteindelijk starten Lorenz Wagner LOWA. Het succes is begonnen met bergschoenen. De hoge kwaliteit en handgemaakte schoenen (dubbel gestikt) waren on geëvenaard en eind jaren twintig groeide het bedrijf en was een uitbreiding van het bedrijf vereist.

LOWA vandaag de dag.


LOWA is Marktleider in de Duitstalige landen en de Benelux-landen en bereid zijn belangen in de belangrijkste exportmarkten van Noord-Amerika, Azië en Oost-Europa. LOWA is niet tevreden met tweede keuze. Om deze rede bieden zij hun klanten altijd de beste kwaliteit werkschoenen. Dit begint met gebruikte materialen en eindigt met een volledig nette afgewerkte werkschoen! In elk stadium van de productie komen er expertises naar boven en construeren de perfecte werkschoen van hoge kwaliteit! In 2006 is Lowa in samenwerking gegaan met Elten en samen zitten zij op de top van de werkschoenen.

 

Pasvorm en kwaliteit


LOWA zolen: Voor de beste grip vertrouwen wij op kwalitatief eersteklas zolen en zoolconstructies. Overeenkomend met de eisen en wensen van elke gebruiker en zijn of haar gekozen werkzaamheden.
LOWA maakt bijna alleen maar gebruik van Rubberzolen, rubberen zolen die meestal zijn voorzien van dempende tussenzool of polyurethaan (PU) foam. Niet alleen de onderzijde van de schacht, maar ook de zool moet uitgebreid worden behandeld, voordat deze samen kunnen worden gevulkaniseerd met een pneumatische pers. Direct na de bevestiging worden de verbindingen behandeld in een koelcel.

 

LOWA Werkschoenen


LOWA G3 antislip


De LOWA G3 is ontworpen met een textiel laag, dit zorgt voor een uitstekende antislip eigenschappen op natte en ijzige bodems. De PU noppen op deze zool zorgen voor een uitstekende demping op alle ondergronden, de noppen zijn zo afgerond dat ze uitstekend het profiel van de bodem volgen en voor een perfecte stabiliteit zorgen. Naast de PU zool zorgt het rubbermengsel van de zool ook voor en extreem goede stabiliteit en een lange levensduur.

Buitenwerk en voering materiaal:


Voor het buitenwerk en voering maakt LOWA gebruik van hoge-kwaliteit leer. Optimaal afgestemde materialen zorgen voor een goede pasvorm en draagcomfort.
In schoenvervaardiging is leer het belangrijkste materiaal, het biedt namelijk een unieke combinatie van verschillende eigenschappen en ongeëvenaarde voordelen. Hoewel jarenlang de industrie geëxperimenteerd met een verscheidenheid van nieuwe materialen kan geen alternatief deze hoge kwaliteit van leer evenaren.

 
GORE-TEX® - de schoenenvoering


Een dubbele laag bekledingsmateriaal is gehecht aan het GORE-TEX® membraan. Dit GORE-TEX® schoenen membraan zorgt ervoor dat de werkschoenen waterdicht zijn en ademend. Het voorkomt water in de werkschoenschoen, maar je voeten kunnen 'ademen', waardoor een ideaal klimaat instaat in de werkschoen. En zelfs bij koud weer, sneeuw en slecht-weersomstandigheden.

GORE_TEXLOWA Gore-tex

Leer - de Schoenenvoering


Hierbij gebruikt LOWA soepel, zacht nappaleer met 1 tot 1,5 mm dikte. Het is niet gekleurd, zodat de poriën nog volledig open staan. De wateropnamecapaciteit is ongeveer 200% van zijn eigen gewicht.
De hoge vochtopname en de aangename pasvorm van een leer beklede werkschoen maken een lange comfortabele voering met een droge, niet te warm voeten. Alleen op lange reizen, bijvoorbeeld meerdere dagen moet men de langere droogtijd van een leer beklede werkschoenen in acht nemen.


Textiel/Synthetic - de Schoenvoering


Op dit gebied maakt LOWA gebruik van een materiaal combinatie van polyester en polyamide. Vanwege de veelzijdige eigenschappen zoals hoge warmte-en vochttransport, hoge slijtvastheid en scheurvastheid en een aangenaam gevoel, bereiken we een hoog draagcomfort..


Comfort

 

Essentiële technische kenmerken lichtgewicht materialen, verfijnde details en perfecte afwerking zorgen voor meer loopcomfort, dit voelt men bij iedere stap.

 

LOWA dames

 

LOWA ontwikkelt en produceert jaar en dag werkschoenen, die zijn afgestemd op de speciale behoeften van vrouwen. Veel technische details zijn niet herkenbaar op het eerste gezicht, maar je voelt direct wanneer je deze werkschoenen draagt.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.


In april 2015 heeft LOWA een in-house positie gecreëerd om het werk op het gebied van verantwoord ondernemen te overzien. Hierdoor worden alle CR-maatregelen van het bedrijf op uniforme wijze beheerd en wordt er één CR-strategie ontwikkeld. Het doel is om de CR-betrokkenheid uit te breiden en zo transparant mogelijk over te brengen.

 

De missie van LOWA


Het leveren van een zo hoog mogelijke kwaliteit! Onze producten garanderen een super draagcomfort en zijn veilig in gebruik. Absolute precisie zorgt voor ongeëvenaarde werkschoenen en wandelschoenen.

 

Heb je een vraag of advies nodig?
 

Via de klantenservice kunt u 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 17.00 uur op telefoonnummer: 0162 - 68 49 24 om u direct te helpen met u vragen over de juiste LOWA werkschoenen.

 

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »