Veiligheidsschoenen Dames! Beste pasvorm voor elke voet.

Veiligheidsschoenen Dames  


Naar welke werkschoenen dames bent uw op zoek? Waar moet u op letten bij de aanschaf van veiligheidsschoenen dames? Wat zijn de voordelen van de werkschoenen dames ten opzichte van de andere type veiligheidsschoenen met hogere veiligheidsnormen? U wilt natuurlijk graag de beste werkschoen die bij u past.

Tijdens de werkzaamheden wordt u blootgesteld aan gevaren. Bestaat er een mogelijkheid dat u de voet kan stoten of er kan iets op uw voet vallen zijn werkschoenen altijd verplicht. Het is altijd prettig om veiligheidsschoenen te dragen tijdens welke werkzaamheden dan ook!

veiligheidsschoenen dames

EN veiligheidsnormering voor veiligheidsschoenen dames


Alle onze veiligheidsschoenen dames voldoen aan de Europese regelgeving volgens de EN ISO 20345 norm. In deze norm spreekt men over veiligheidsschoenen welke een voorzien zijn van een stalen neus die 200 joules aan kracht kan opvangen. In deze norm zijn 5 verschillende S klassen opgenomen waarvan een indeling kan worden gemaakt. De werkschoenen met de klassen S worden aangeduid als SB, S1, S1P, S2 en S3. Het verschil van deze veiligheidsschoenen dames is aanwezig maar zie je niet aan de buitenkant. Zoals stalen tussenzool, waterdicht, geprofileerde loopzool en nog andere specifieke eigenschappen verwerkt in de werkschoenen. Maar de basis van de werkschoenen is de SB norm.

Werkschoenen veiligheidsklasse

 

SB Veiligheidsnorm 


De veiligheidsschoenen dames voldoen namens de Safety Base norm altijd aan de volgende specifieke eigenschappen.
• Werkschoenen met stalen, kunststof of aluminium neus.
• Aan de binnenzijde van de werkschoen is voering aanwezig.
• De werkschoenen hebben een beschermde neus welke beschermt tegen een impact van 200 joule en ook een indeuk capaciteit heeft van 15.000 newton.
• Een goede pasvorm heeft.
• Echter zijn er niet veel werkschoenen met de veiligheidsklasse SB omdat specifiek per regelgeving al hogere eisen aan de schoen gesteld worden.

 

Veiligheidsschoenen Dames S1

 

Deze veiligheidsschoenen dames voldoen aan de SB norm zoals omschreven. Als extra heeft de werkschoen een gesloten hiel. Die zorgt ervoor dat u de juiste ondersteuning heeft en dat u voet goed in de schoen blijft zitten en er niet uitschiet tijdens het lopen. Er zit ook een energieabsorptie in de hak welke tijden het lopen de grote schokken opvangt zodat u niet maximaal belast wordt. Ook zijn deze werkschoen voorzien van antistatische eigenschappen welke een compromis is tussen de dissipatieve capaciteit en elektrische schokken om zo een goede bescherming te bieden tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Deze werkschoenen voldoen niet aan de ESD norm.

 

Veiligheidsschoenen Dames S1P


Verschil met de S1 Veiligheidsschoenen dames is dat er bij de S1P veiligheidsschoenen een tussenzool inzit welke u toch tegen indringing van buitenaf beschermd. Bijvoorbeeld scherpe voorwerpen en dergelijke!
Veiligheidsklasse 1 extra ten opzichte van de basisschoen.

  •  Gesloten hiel
  •  Antistatisch
  •  Energieabsorptie in de hak
  •  Olie en brandstofbestendig

veiligheidsschoenen dames

Veiligheidsschoenen Dames S2

Deze werkschoenen voldoen aan de SB norm zoals hierboven omschreven.  Als extra heeft de werkschoen een gesloten hiel . Die zorgt ervoor dat u de juiste ondersteuning hebt en dat u voet goed in de schoen blijft zitten en er niet uitschiet tijdens het lopen. Er zit ook een energieabsorptie in de hak welke tijden het lopen de grote schokken opvangt zodat u niet maximaal belast wordt. De veiligheidsschoenen zijn ook olie en brandstofbestendig. Tevens is de  werkschoen ook voorzien van antistatische eigenschappen welke een compromis is tussen de  dissipatieve capaciteit en elektrische schokken om zo een goede bescherming te bieden tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Verder is de veiligheidsschoen voorzien van eventueel  antislipzool en zijn ze  vuil en waterafstotend. 

 

Veiligheidsschoenen Dames S3

Deze werkschoen heeft dezelfde veiligheidsklasse als S2. Maar bij de S3 klasse is de geprofileerde loopzool een van de meest opvallende extra’s, het beschermd je tegen uitglijden en geeft meer grip tijdens de werkzaamheden.

 

Toepassing veiligheidsschoenen dames 


Veiligheidsschoenen dames worden veelal toegepast in allerlei omstandigheden en toepassingen. Hieronder de verschillen per soort werkzaamheden. 

Werkschoenen welke toepassing

 

Laag of hoog model?


Wat is voor de werkzaamheden een goede werkschoen. Als je veel werk op de knieën moet uitvoeren adviseren wij u een laag model, deze geeft meer bewegingsvrijheid als de hoge werkschoenen. Maar als u geregeld moet klimmen dan is de ondersteuning van een hoge werkschoen altijd beter.

 

Diverse loopzolen


Bij ons hebben de verschillende veiligheidsschoenen dames ook vaak verschillende loopzolen met hun eigen specifieke eigenschappen. Dus kijk ook altijd naar je werkzaamheden en de juiste loopzool. U kan het zo niet zien, maar in elke loopzool zit veel verschil in bijv. temperatuur, olie en benzine bestendig, antislip, hittebestendig, krasbestendig, bestendig tegen zuren en logen, maar ook grof geprofileerd.

 

Heb je een vraag of advies nodig?
 

Via de klantenservice kunt u 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085- 065 66 25 om u direct te helpen met u vragen over onze veiligheidsschoenen dames .

 

Lees meer