Zaagoverall

Geen producten gevonden...

Zaagoverall

Bent u opzoek naar zaagkleding die u overal de benodigde bescherming bied? Dan is een zaagoverall de uitkomst voor u! Wanneer je aan de slag gaat met zware machines, zoals een kettingzaag is het extra belangrijk om goed beschermt te zijn! Een ongeval zit in een klein hoekje, zeker met een kettingzaag! De gevolgen kunnen enorm zijn. 

De zaagoveralls uit het assortiment van Verhoeven Bedrijfskleding zijn op de gevoelige delen extra beschermt, zo zijn de vezels extreem sterk. Wanneer de kettingzaag in de overall slaat, blokkeren de vezels de ketting en stopt deze met draaien. Dit voorkomt dat de kettingzaag verder in uw lichaam komt!

Classificatie

Voor zaagkleding worden verschillende klassen onderscheiden. 
• Klasse 0 – kettingsnelheid 0-16m/s
• Klasse 1 – kettingsnelheid tot 20m/s
• Klasse 2 – kettingsnelheid tot 24m/s
• Klasse 3 - kettingsnelheid tot 28m/s

Voor voeten en benen is een klasse-1 bescherming verplicht. Zaagbroeken zijn er in drie verschillende uitvoeringen. 
• Bescherming voorkant
• Brede bescherming
• Bescherming rondom – beide benen

Normeringen zaagkleding

De EN 381-5 norm houdt in dat de kleding beschermd is voor de benen, tegen snijwonden van manueel bediende kettingzagen. Het kledingstuk is gecertificeerd volgens de draaisnelheid van de ketting.

De EN 20471 norm legt vereisten vast voor kleding die tot doel heeft de aanwezigheid van de gebruiker visueel te benadrukken om hem meer te laten opvallen in gevaarlijke situaties, zowel bij dag als bij nacht (belichting door koplampen van wagens) zal de kleding oplichten.

De EN 381-11 norm houdt in dat de kleding beschermd is voor het bovenlichaam, tegen snijwonden van manueel bediende kettingzagen. Het kledingstuk is gecertificeerd volgens de draaisnelheid van de ketting.

Heeft u nog een vraag of advies nodig?

Mocht u nog twijfelen welke zaagoverall u nodig heeft, neem contact met ons op! Via onze klantenservice kunt u 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085 - 065 66 25 om u direct te helpen met u vragen over zaagoveralls. Ook kunt u terecht in onze winkel waar we u kunnen adviseren over de juiste maat en de benodigde veiligheidsnormen van de zaagoverall.

Lees meer