Zaagjas

Geen producten gevonden...

Zaagjas

Wanneer je met zware machines aan de slag gaat, zoals een kettingzaag is het belangrijk om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje en de gevolgen met een kettingzaag kunnen enorm zijn! Daarom is het van belang dat u investeert in een goede zaagjas, zo kunt u de werkzaamheden op een veilige manier uitvoeren!

Een zaagjas is gemaakt met extra sterke vezels en de risico gebieden zijn extra versterkt met panelen. Zodra een draaiende kettingzaag tegen de zaagjas aankomt, blokkeren de vezels de ketting waardoor deze niet verder uw arm of bovenlichaam in zal gaan!

Classificatie

Voor zaagkleding worden verschillende klassen onderscheiden. 
• Klasse 0 – kettingsnelheid 0-16m/s
• Klasse 1 – kettingsnelheid tot 20m/s
• Klasse 2 – kettingsnelheid tot 24m/s
• Klasse 3 - kettingsnelheid tot 28m/s

Normeringen zaagkleding

De EN 381-5 norm houdt in dat de kleding beschermd is voor de benen, tegen snijwonden van manueel bediende kettingzagen. Het kledingstuk is gecertificeerd volgens de draaisnelheid van de ketting.

De EN 20471 norm legt vereisten vast voor kleding die tot doel heeft de aanwezigheid van de gebruiker visueel te benadrukken om hem meer te laten opvallen in gevaarlijke situaties, zowel bij dag als bij nacht (belichting door koplampen van wagens) zal de kleding oplichten.

De EN 381-11 norm houdt in dat de kleding beschermd is voor het bovenlichaam, tegen snijwonden van manueel bediende kettingzagen. Het kledingstuk is gecertificeerd volgens de draaisnelheid van de ketting.

Heeft u nog een vraag of advies nodig?

Mocht u nog twijfelen welke zaagjas u nodig heeft, neem contact met ons op! Via onze klantenservice kunt u 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085 - 065 66 25 om u direct te helpen met u vragen over zaagjassen. Ook kunt u terecht in onze winkel waar we u kunnen adviseren over de juiste maat en de benodigde veiligheidsnormen van de zaagjas.

Lees meer