Zaagkleding

Geen producten gevonden...

Zaagkleding

Bent u opzoek naar zaagkleding die u de benodigde bescherming beid? Dan bent u bij Verhoeven Bedrijfskleding aan het juiste adres, we hebben een ruim assortiment aan zaagkleding, waaronder; zaagbroeken, zaagjassen en zaagoveralls. Zo bent u tijdens het risicovolle werk altijd op de juiste manier beschermt!

Naast de benodigde bescherming die zaagkleding moet bieden is het ook belangrijk dat deze praktisch is en comfort geeft! Wij hebben in het assortiment verschillende soorten zaagkleding met verschillende eigenschappen; zo hebben we ademende kleding, hiermee kunt u hard aan het werk zonder dat de kleding gaat broeien! Ook hebben we kleding verkrijgbaar met extra stoot en kniebescherming. Voor in de koude wintermaanden hebben we verschillende soorten gevoerde zaagjassen en –broeken.

Bescherming

Zaagkleding beschermt je omdat de zaagketting er een prop weefsel uittrekt zodat de zaag vastloopt. Voor een goede bescherming bestaat de kleding uit een aantal lagen kunststofweefsels. Hoe meer taaie vezels er in die weefsels zitten, hoe beter de bescherming.

Veiligheidsklasse Zaagkleding

Voor zaagkleding worden verschillende klassen onderscheiden.
• Klasse 0 – kettingsnelheid 0-16m/s
• Klasse 1 – kettingsnelheid tot 20m/s
• Klasse 2 – kettingsnelheid tot 24m/s
• Klasse 3 - kettingsnelheid tot 28m/s


Voor voeten en benen is een klasse-1 bescherming verplicht. Zaagbroeken zijn er in drie verschillende uitvoeringen.
• Bescherming voorkant
• Brede bescherming
• Bescherming rondom – beide benen

Normeringen zaagkleding

De EN 381-5 norm houdt in dat de kleding beschermd is voor de benen, tegen snijwonden van manueel bediende kettingzagen. Het kledingstuk is gecertificeerd volgens de draaisnelheid van de ketting.

De EN 20471 norm legt vereisten vast voor kleding die tot doel heeft de aanwezigheid van de gebruiker visueel te benadrukken om hem meer te laten opvallen in gevaarlijke situaties, zowel bij dag als bij nacht (belichting door koplampen van wagens) zal de kleding oplichten.

De EN 381-11 norm houdt in dat de kleding beschermd is voor het bovenlichaam, tegen snijwonden van manueel bediende kettingzagen. Het kledingstuk is gecertificeerd volgens de draaisnelheid van de ketting.

Advies Zaagkleding

Mocht je nog twijfelen welke zaagkleding je nodig hebt, neem contact met ons op! Via onze klantenservice kunnen wij u het beste advies geven op het gebied van de werkzaamheden , maar ook voor de juiste bescherming. Ook kunt u terecht in onze winkel waar we u kunnen adviseren over de juiste maat en de benodigde veiligheidsnormen van uw zaagkleding!

Lees meer