Lasmouwen

Geen producten gevonden...

Lasmouwen

Tijdens werkzaamheden met een las apparaat kunnen er verschillende risico's ontstaan. Zo kunnen er vlammen, spetters en vonken ontstaan tijdens de werkzaamheden, deze wilt u natuurlijk iet op uw normale kleding of lichaam krijgen. Daarom is het van groot belang om over de juiste laskleding te beschikken. In het assortiment van Verhoeven Bedrijfskleding hebben we een ruim assortiment, waaronder ook lasmouwen. Onze lasmouwen zijn extreem sterk en beschermen uw armen tegen vonken, spetters en vlammen! 

Classificatie 

Klasse 1; is bij uitstek geschikt voor handmatige lastechnieken met weinig spatten en druppels. Voorbeelden van dergelijke lastechnieken zijn elektrisch lassen met rutile bedekte elektroden, gas-, TIG-, MIG-, micro plasma-, punt- en autogeenlassen. Daarnaast is klasse 1 kleding geschikt voor werken met snijbranders met zuurstofgas, plasmasnijmachines, weerstandslassen en een tafellasmachine. Wanneer bovenstaande lastechnieken worden gehanteerd in gesloten of kleine ruimtes moet voor de hogere beschermingsklasse 2 worden gekozen. Dit geldt ook voor het werken in gedwongen houdingen, zoals boven het hoofd lassen.

Klasse 2; wordt niet alleen gebruikt bij het werken in kleine ruimtes of gedwongen posities. Bij de toepassing van handmatige lastechnieken met veel druppels en spatten wordt klasse 2 kleding ook geadviseerd. Voorbeelden van lastechnieken zijn elektrisch lassen met cellulose bedekte elektroden, plasmasnijden, gutsen, snijbranden met zuurstofgas, MAG-, vlamboog- en MIG lassen (met hogere stroom).

Heeft u nog een vraag of advies nodig?

Mocht u nog twijfelen welke lasmouwen u nodig heeft, neem contact met ons op! Via onze klantenservice kunt u 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085 - 065 66 25 om u direct te helpen met u vragen over lasmouwen. Ook kunt u terecht in onze winkel waar we u kunnen adviseren over de juiste maat en de benodigde veiligheidsnormen van de lasmouwen.

Lees meer