Sterke en robuuste lasbroeken!

Lasbroek

Lassers worden vaak blootgesteld aan verschillende risico's tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld; vonken, lasspetters en vlammen kunnen ontstaan en op de kleding komen, het is daarom van groot belang om geschikte lasbroeken te dragen! Naast dit alles is er ook de mogelijkheid dat er opgepast moet worden voor elektrocutie, bij sommige lastechnieken, om lassers te beschermen tegen deze risico’s moet er de juiste kleding gedragen worden, waaronde een lasbroek, die aan de veiligheidsnormen voldoen! De EN ISO 11611 en moet de kleding vlamvertragend zijn de EN ISO 1161

Klasse laskleding

Er zijn 2 soorten kleding klasse die voor laskleding geschikt zijn;


Klasse 1; is bij uitstek geschikt voor handmatige lastechnieken met weinig spatten en druppels. Voorbeelden van dergelijke lastechnieken zijn elektrisch lassen met rutile bedekte elektroden, gas-, TIG-, MIG-, micro plasma-, punt- en autogeenlassen. Daarnaast is klasse 1 kleding geschikt voor werken met snijbranders met zuurstofgas, plasmasnijmachines, weerstandslassen en een tafellasmachine. Wanneer bovenstaande lastechnieken worden gehanteerd in gesloten of kleine ruimtes moet voor de hogere beschermingsklasse 2 worden gekozen. Dit geldt ook voor het werken in gedwongen houdingen, zoals boven het hoofd lassen.

Klasse 2; wordt niet alleen gebruikt bij het werken in kleine ruimtes of gedwongen posities. Bij de toepassing van handmatige lastechnieken met veel druppels en spatten wordt klasse 2 kleding ook geadviseerd. Voorbeelden van lastechnieken zijn elektrisch lassen met cellulose bedekte elektroden, plasmasnijden, gutsen, snijbranden met zuurstofgas, MAG-, vlamboog- en MIG lassen (met hogere stroom).

Heeft u nog een vraag of advies nodig?

Mocht u nog twijfelen welke lasbroek u nodig heeft, neem contact met ons op! Via onze klantenservice kunt u 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085 - 065 66 25 om u direct te helpen met u vragen overlasbroeken. Ook kunt u terecht in onze winkel waar we u kunnen adviseren over de juiste maat en de benodigde veiligheidsnormen van de lasbroek.

Lees meer