Laskleding van hoogwaardige kwaliteit!

Laskleding

Voor lassers hebben we bij Verhoeven Bedrijfskleding een uniek geselecteerde collectie aan laskleding ! In ons Laskleding assortiment heeft u een tal van keuze en kunt u de kleding aanpassen op de benodigde bescherming en mogelijke bedrijfsrisico’s, zo kunt u uw werknemers overal inzetten tijdens alle omstandigheden voor het beste resultaat en veiligheid! In ons assortiment hebben we onder andere; lasbroeken, lasjassen, lasmouwen en lasschorten.

Laskleding

De risico’s van lassen

Lassers worden aan verschillende risico’s blootgesteld tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden. UV-licht en IR-straling, ook kunnen er vonken, vlammen lasspetters ontstaan en op de kleding komen, het is daarom van groot belang om geschikte laskleding te dragen! Naast dit alles is er ook de mogelijkheid dat er opgepast moet worden voor elektrocutie, bij sommige lastechnieken, om lassers te beschermen tegen deze risico’s moet er de juiste kleding gedragen worden die aan de veiligheidsnormen voldoen! De EN ISO 11611 en moet de kleding vlamvertragend zijn de EN ISO 11612.

Klasse laskleding

Er zijn 2 soorten kleding klasse die voor laskleding geschikt zijn;


Klasse 1; is bij uitstek geschikt voor handmatige lastechnieken met weinig spatten en druppels. Voorbeelden van dergelijke lastechnieken zijn elektrisch lassen met rutile bedekte elektroden, gas-, TIG-, MIG-, micro plasma-, punt- en autogeenlassen. Daarnaast is klasse 1 kleding geschikt voor werken met snijbranders met zuurstofgas, plasmasnijmachines, weerstandslassen en een tafellasmachine. Wanneer bovenstaande lastechnieken worden gehanteerd in gesloten of kleine ruimtes moet voor de hogere beschermingsklasse 2 worden gekozen. Dit geldt ook voor het werken in gedwongen houdingen, zoals boven het hoofd lassen.

Klasse 2; wordt niet alleen gebruikt bij het werken in kleine ruimtes of gedwongen posities. Bij de toepassing van handmatige lastechnieken met veel druppels en spatten wordt klasse 2 kleding ook geadviseerd. Voorbeelden van lastechnieken zijn elektrisch lassen met cellulose bedekte elektroden, plasmasnijden, gutsen, snijbranden met zuurstofgas, MAG-, vlamboog- en MIG lassen (met hogere stroom).

Laskleding

Heeft u nog een vraag of advies nodig? 

Mocht je nog twijfelen welke Laskleding je nodig hebt, neem contact met ons op! Via onze klantenservice kunnen wij u het beste advies geven op het gebied van de werkzaamheden , maar ook voor de juiste bescherming. Ook kunt u terecht in onze winkel waar we u kunnen adviseren over de juiste maat en de benodigde veiligheidsnormen van de laskleding!

Lees meer