Oorkappen

Oorkappen

Oorkappen zijn uitstekende gehoorbeschermers! Zowel in passieve als actieve vorm bestaan er oorkappen in alle soorten en maten. Allemaal even comfortabel, robuust en dempend. Je wilt je gehoor immers niet beschadigen en beschadigde oren zijn helaas vandaag de dag nog niet te genezen. Neem daarom de juiste gehoorbeschermers die bij uw werkzaamheden en geluidsklasse passen! 

Gehoorkappen (over het oor); als ze de oren goed omsluiten is de demping tot 30dB mogelijk. 

Wanneer is geluid schadelijk?

Tot 80 decibel (dB) is geluid nog niet schadelijk, dit is te vergelijken met een föhn op de hoogste stand of kinderen op een speelplaats. Geluid wordt schadelijk van af 100dB, denk hierbij aan een kettingzaag. Actuele schade kan al ontstaan vanaf 140dB, bijvoorbeeld een vliegtuig dat start. Maar niet alleen de dB telt, langdurige blootstelling kan ook tot gehoorverlies leiden. Voor de grens van 80dB geld dan ook een maximum van 8 uur per dag. Gehoorbescherming is dan al wenselijk. 

De wet

Veel werknemers staan regelmatig in lawaai te werken. Boven de 80dB is geluid schadelijk voor het gehoor. Om dit te voorkomen zijn er Arbowet regels opgenomen over lawaai. De werkgever is verplicht er alles aan te doen om het lawaai te dempen. Als het geluid nog boven de 80dB uitkomt gelde de volgende regels;
• Bij geluid harder dan 80dB moet de werkgever zijn werknemers gehoorbescherming verstrijken.
• Bij geluiden harder dan 85dB moet der werknemer de gehoorbescherming dragen.

Heeft u nog een vraag of advies nodig?

Mocht u nog twijfelen welke gehoorkappen u nodig heeft, neem contact met ons op! Via onze klantenservice kunt u 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085 - 065 66 25 om u direct te helpen met u vragen over gehoorkappen. Ook kunt u terecht in onze winkel waar we u kunnen adviseren over de juiste maat en de benodigde veiligheidsnormen van de gehoorkappen.

Lees meer