Elten

Waarom Elten werkschoenen ?

 

Sinds 1910 staat de naam ELTEN voor werkschoenen, die aan de hoogste eisen voldoen. Door het uiterst brede assortiment en de technologische competentie hoort ELTEN tot een van de meest toonaangevende aanbieders van werkschoenen in Europa.

Wat heeft Elten te bieden?

 

ELTEN staat bekend om zijn intensieve wetenschappelijke onderzoek en zijn baanbrekende innovaties. Zo heeft ELTEN bijvoorbeeld al enige jaren geleden met sportartsen in St. Moritz het innovatieve systeem met bescherming tegen omzwikken “BIOMEX PROTECTION©” ontwikkeld. Het resultaat van de samenwerking met orthopedisten van de universiteit Tübingen is de schoenenserie “ELTEN ERGO-ACTIVE”, waarmee een echte weldaad voor de drager is ontstaan die alle grenzen verlegt op het gebied van pasvorm, klimaatregeling, comfort en antislipwerking.

Samen met universiteiten en medische vakmensen ontwikkelt Elten innovatieve technologieën en geven zij onze modellen zo vorm, dat deze optimaal zijn aangepast aan de eisen van de huidige werkplaatssituaties. Ongeacht of het nu gaat om indoor of outdoor, harde gladde vloeren of gladde, onstabiele ondergronden. Onafhankelijk van vocht, koude of hitte. Voor veiligheid en comfort, welke vaak beter zijn dan de algemene normen.

 

ELTEN WELMAXX

Elke voet is uniek

 

Elke voet is uniek. Toch zijn er drie profielen die het meest voorkomen. Om een dergelijke voetvorm optimaal te ondersteunen, biedt Elten inlegzolen aan met uiteenlopende geprononceerde voetholten, deze zorgen voor een individuele demping en gelijkmatige gewichtsverdeling, waardoor druk en pijnpunten worden ontlast. Uw voeten vermoeien minder snel en ook uw rug zal voelbaar profijt hebben van de demping bij iedere voetstap.

 

 

Elten SensiCare

 

ELTEN SensiCare inlegzolen sluiten de opening tussen het voetprofiel en de vlakke schoenzool, hierdoor hebben deze een werking tegen pijn en beschadigingen door overbelasting in knie, voet en heup. Licht van gewicht, dynamisch en aangenaam ondersteund. Voet en onderbeen vermoeien minder snel.

 

 Elten sensicare inlegzool

 

Optimale pasvorm voor uw voeten. 

 

Veiligheidsrisico’s op de werkplaats moeten in elk geval worden vermeden, ook voor de voeten. Goede werkschoenen zijn een belangrijk deel van de persoonlijke veiligheidsuitrusting. Maar hoe komt de juiste Werkschoen aan de juiste voet?

 

Voor Dames iets smaller!

 

Vrouwenvoeten zijn anders: Bij dezelfde schoenmaat zijn vrouwenvoeten smaller en platter dan die van mannen. Voor de serie NOVA-FEMININ heeft Elten daarom een damesleest ontwikkeld, die hiermee rekening houdt en voor de behoeften van de vrouwelijke voetanatomie met een smallere, plattere pasvorm de juiste oplossing biedt. En ook in de L10-serie bijv. zijn er veiligheidssneakers met een smallere damespasvorm.

 

Voor de meest bijzondere situaties.

 

Bij bepaalde veiligheidsschoenen biedt Elten u een comfortabel systeem aan met meerdere breedtes, dat elke voet de individueel benodigde ruimte biedt: door meer volume in het voorste deel. Overeenkomstig heeft Elten ook de beschermneus voor de tenen aangepast. Deze is in de breedte ‘mee gevormd’ en biedt effectieve bescherming, terwijl het tenengebied ook zijdelings goed wordt afgedekt en de noodzakelijke resterende hoogte behouden blijft.

 

 Werkschoenen tegen omzwikken

Probleemloos met grotere voeten.

 

ELTEN SAFEGUARD biedt plaats voor mensen, die niet alleen brede maar ook grote voeten hebben. Door een royale maat van de bal van de voet, een bijzonder brede beschermneus en extra plaats in het wreefgedeelte heeft ook iedereen die op grote voet leeft voldoende ruimte.

 

Orthopedische  aanpassingen.

 

Elten biedt u voor de meest benodigde hulpmiddelen de bijbehorende oplossingen aan.

  •  Schoenverhoging tot 30 mm (gemeten op de hak)
  •  Schoenverhogingen tot 15 mm in het gebied van de bal van de voet
  •  Verhoging van de binnen- en buitenranden
  •  Orthopedische afwikkelhulpen
  •  Verhoogde hak

Elten naadloos bovenmateriaal

 

Een geheel nieuwe draagbeleving: schoenen zonder storende naad. Dat biedt grote voordelen. De schoen kan zo nog beter aan de natuurlijke vorm van de voet worden aangepast. Bovendien kunnen pijnlijke en buigende drukplaatsen door de naad geheel niet meer voorkomen. En als er geen naad aanwezig is, kan deze ook bij hoge belasting niet scheuren. Voor de drager is de schoen zeer aangenaam: deze is makkelijker te reinigen, omdat er geen naad aanwezig is, kan er geen vuil in achterblijven. Plezierig “bijkomend effect”: de schoenen zien er langer goed uit!

 

Ergonomische systemen voor meer grip.

 

Het supportsysteem bestaat uit een manchet, die het achtervoetgebied met de hiel omvat en met de zool is verbonden. Deze is in het vetersysteem van de schoen geïntegreerd en vormt hiermee een vast en flexibel sluitsysteem. Door de stabilisatie van het hielbeen versterkt het systeem de grip van de voet: Een van de grote ongevalsrisico’s op industriële hal vloeren, het omzwikken, wordt op deze wijze duidelijk verminderd.

 

Heb je een vraag of advies nodig?
 

Via de klantenservice kunt u 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 17.00 uur op telefoonnummer: 0162 - 68 49 24 om u direct te helpen met u vragen over de juiste ELTEN werkschoenen.

 

Lees meer