Werkschoenen S3

Werkschoenen S3

Waar moet u opletten bij de aanschaf van werkschoenen S3? Wat zijn de voordelen van een S3 werkschoen ten opzichten van ander type werkschoenen met andere veiligheidsnormen? Lees alles wat u moet weten over werkschoenen S3 op Verhoeven Bedrijfskleding!

Tijdens de werkzaamheden wordt u blootgesteld aan gevaren.  Bestaat er een mogelijkheid dat u de voet kan stoten of er kan iets op uw voet vallen dan zijn werkschoenen altijd verplicht. Maar het is altijd prettig om werkschoenen te dragen tijdens welke werkzaamheden dan ook!

 

EN veiligheidsnormering voor werkschoenen S3

Alle werkschoenen voldoen aan de Europese regelgeving volgens de EN ISO 20345 norm. In deze norm spreekt men over veiligheidsschoenen welke voorzien zijn van een stalen neus die 200 joules aan kracht kan opvangen.  In deze norm zijn 5 verschillende S klassen opgenomen waarvan een indeling kan worden gemaakt.

De werkschoenen met de klassen S worden aangeduid als SB, S1, S1P, S2 en S3. Het verschil van deze werkschoenen S3 is aanwezig maar zie je niet aan de buitenkant. Zoals stalen tussenzool, waterdicht, geprofileerde loopzool en nog andere specifieke eigenschappen verwerkt in de werkschoenen. Maar de basis van de werkschoenen is de SB norm.

Werkschoenen S3

SB Veiligheidsnorm

De werkschoenen voldoen namens de safety base norm altijd aan de volgende specifieke eigenschappen.

 • Werkschoenen met stalen, kunststof of aluminium neus.
 • Aan de binnenzijde van de werkschoen is voering aanwezig.
 • De werkschoenen hebben een beschermde neus welke beschermt tegen een impact van 200 joule en ook een indeuk capaciteit heeft van 15.000 newton.
 • Een goede pasvorm heeft.
 • Echter zijn er niet veel werkschoenen met de veiligheidsklasse SB omdat per specifiek per regelgeving al hogere eisen aan de schoen gesteld worden.

 

Werkschoenen S3

Deze werkschoenen voldoen aan de SB norm zoals hierboven omschreven.  Als extra heeft de werkschoen een gesloten hiel. Die zorgt ervoor dat u de juiste ondersteuning hebt en dat u voet goed in de schoen blijft zitten en er niet uitschiet tijdens het lopen. Er zit ook een energieabsorptie in de hak welke tijden het lopen de grote schokken opvangt zodat u niet maximaal belast wordt. De veiligheidsschoenen zijn ook olie en brandstofbestendig. Tevens is de  werkschoen ook voorzien van antistatische eigenschappen welke een compromis is tussen de  dissipatieve capaciteit en elektrische schokken om zo een goede bescherming te bieden tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Verder is de veiligheidsschoen voorzien van antislip en vuil en waterafstotend.   Bij de S3 klasse is de geprofileerde loopzool een van de meest opvallende extra’s, het beschermd je tegen uitglijden en geeft meer grip tijdens de werkzaamheden.

 

Extra’s ten opzichte van de basisschoen.

 • Gesloten hiel
 • Antistatisch
 • Energieabsorptie in de hak
 • Olie en brandstofbestendig
 • Metaal of metaalvrije tussenzool
 • Water en vuilafstotend
 • Geprofileerde en grove loopzool.

werkschoenen S3

 

Toepassing werkschoenen S3

Werkschoenen S3 worden veelal toegepast in veel verschillende werkzaamheden en zijn dit dan ook de meest gebruikte veiligheidsschoenen! Deze werkschoenen te verkrijgen in lage en hoge modellen. Werkschoenen S3 zijn veelal gereed voor speciale aanpassing, bijvoorbeeld een orthopedische steunzool. De werkschoenen S3 worden het meest gebruikt in de logistiek, magazijn, horeca, transport, industrie, agrarische sector, metaal of voedsel productie of bouw gerelateerde bedrijven.  

 

Diverse loopzolen

Bij ons hebben de verschillende werkschoenen S3 ook vaak verschillende loopzolen met hun eigen specifieke eigenschappen.  Dus kijk ook altijd naar je werkzaamheden en de juiste  loopzool.  U kan zo het zo niet zien, maar in elke  loopzool  zit veel verschil in bijv. temperatuur, olie en benzine bestendig, antislip, hittebestendig, krasbestendig, bestendig tegen zuren en logen, maar ook grof geprofileerd.

Werkschoenen S3

Heeft u nog een vraag of advies nodig?

Mocht u nog twijfelen welke werkkleding u nodig hebt, neem contact met ons op! Via onze klantenservice kunt u 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085 - 065 66 25 om u direct te helpen met u vragen over werkkleding. Ook kunt u terecht in onze winkel waar we u kunnen adviseren over de juiste maat en de benodigde veiligheidsnormen van de werkschoenen S3!

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden