Vlamvertragende regenkleding

Vlamvertragende regenkleding

Vlamvertragende regenkleding is onmisbaar in het regenachtige Nederland. Bij Verhoeven Bedrijfskleding bieden wij regenkleding die geschikt is om in alle omstandigheden buiten aan de slag te gaan met hitte, vonken en vuur. Deze serie hebben we zorgvuldig geselecteerd op basis van de beste kwaliteit en eigenschappen. Zo ben je verzekerd van optimale bescherming tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Met werkkleding uit ons assortiment werk je beter in comfort!

Vlamvertragende regenkleding die voldoet aan diverse veiligheidsnormen

Wanneer je in een sector werkt waar je te maken krijgt met vergroot een risico op hitte of brandgevaar, dan is vlamvertragende regenkleding noodzakelijk. Als werkkledingspecialist bieden wij vlamvertragende regenkleding die voldoet aan de EN 11612 veiligheidsnorm. Dit betekent dat werknemers beschermd zijn tegen straling- en convectiehitte en tegen korte contact met een vlam. Hierbij zijn de werkzaamheden van brandweerlieden en lassers uitgezonderd.

EN 11612-norm:

A Beperkte bescherming tegen vlammenuitbreiding.

A1: Buitenmateriaal getest op vlamverspreiding volgens EN15025 procedure A1 is vlam op de oppervlakte test

B Bescherming tegen convectiehitte volgens ISO9151. 3 Niveaus waarvan 1 het laagste. Convectiehitte verplaatst zich via vlam tegen doek. Andere kant doek wordt tijd gemeten die verstrijkt totdat het staal 24 °C warmer is geworden HTI 24 tijd = blaargrens – 2e graad brandwonden)

B1 = HTI tussen 4 en 10 seconden

C Bescherming tegen stralingshitte. 4 Niveaus waarvan 1 het laagste. Bron is straling en wordt getest via infraroodstraling volgens ISO 6942-B. Ook hier wordt de tijd gemeten bij opwarming van 24 °C. Hoe lang duurt het tot een stijging van 24 °C is bereikt

C1: 7 tot 20 seconden

D Bescherming tegen vloeibare aluminium druppels. 3 Niveaus waarvan 1 het laagste niveau is. Een membraan als imitatie van de huid wordt tegen de binnenkant van het doek aangebracht. Vloeibaar aluminium wordt op de buitenkant van het doek aangebracht. Het membraam mag niet vervormen.

D2: bij 200 < 350 gram

E Bescherming tegen vloeibare ijzer druppels. 3 Niveaus waarvan 1 het laagste.

E3: > 200 gram

F Contactwarmte: 3 niveaus waarvan 1 de laagste. Warme plaat wordt tegen stof gedrukt. Temperatuurstijging moet minder dan 24 seconden zijn.

F1: 5 < 10 seconden

Voor laswerkzaamheden heb je een lasbroek nodig met de EN-ISO 11611-norm. De lasbroeken die aan deze norm voldoen, bieden bescherming tegen kleine spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling.

Vlamvertragende regenkleding als bedrijfsreclame

Naast de nodige bescherming kan vlamvertragende regenkleding ook gebruikt worden als reclame. Wanneer werknemers buiten aan het werk zijn dan zijn zij vaak goed zichtbaar. Door het logo of het motto van jouw bedrijf op de kleding te laten bedrukken val je op! Daarom bieden wij van Verhoeven Bedrijfskleding je de mogelijkheid om werkkleding zoals vlamvertragende regenkleding te laten bedrukken of te laten borduren. Dit zorgt voor een uniforme en professionele uitstraling. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij informeren en adviseren je graag!

Heb je nog een vraag of heb je advies nodig?

Weet je niet zeker welke vlamvertragende regenkleding voldoet aan de eisen van jouw sector? Informeer naar de mogelijkheden! Via onze klantenservice kun je 24/7 een vraag indienen. Telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085 - 065 66 25. Wil je de werkkleding in het echt bekijken en passen? Kom dan langs in onze gezellige winkel in Made en laat je adviseren!

Lees meer