Vlamvertragende overall

Vlamvertragende overall

Een vlamvertragende overall biedt de nodige veiligheid op de werkvloer! Vlammen, hitte, chemicaliën of vonken krijgen geen kans. Alle vlamvertragende overalls uit het assortiment van Verhoeven Bedrijfskleding zijn van een goed merk, persoonlijk door ons geselecteerd. Veiligheid is het belangrijkste wat er is, maar voor uitstraling van jouw bedrijf letten wij er bij de selectie ook op dat een vlamvertragende overall, comfortabel en modieus is. Wij bieden je als bedrijfskledingspecialist de beste service en hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Een vlamvertragende overall met EN-ISO 11612 en EN-ISO 11611

Word je tijdens het uitvoeren van werkzaamheden blootgesteld aan vlammen en hitte, dan is een vlamvertragende overall die aan de EN-ISO 11612 norm voldoet verplicht. Het werk van brandweerlieden en lassers zijn hierbij uitgezonderd. Met het dragen van een overall vlamvertragend wordt je beschermd tegen stralings- en convectiehitte, evenals korte contacten met een vlam. De EN-ISO 11612 norm bestaat uit verschillende klassen:

A Beperkte bescherming tegen vlammenuitbreiding.

A1: Buitenmateriaal getest op vlamverspreiding volgens EN15025 procedure A1 is vlam op de oppervlakte test

B Bescherming tegen convectiehitte volgens ISO9151. 3 Niveaus waarvan 1 het laagste. Convectiehitte verplaatst zich via vlam tegen doek. Andere kant doek wordt tijd gemeten die verstrijkt totdat het staal 24 °C warmer is geworden HTI 24 tijd = blaargrens – 2e graad brandwonden)

B1 = HTI tussen 4 en 10 seconden

C Bescherming tegen stralingshitte. 4 Niveaus waarvan 1 het laagste. Bron is straling en wordt getest via infraroodstraling volgens ISO 6942-B. Ook hier wordt de tijd gemeten bij opwarming van 24 °C. Hoe lang duurt het tot een stijging van 24 °C is bereikt

C1: 7 tot 20 seconden

D Bescherming tegen vloeibare aluminium druppels. 3 Niveaus waarvan 1 het laagste niveau is. Een membraan als imitatie van de huid wordt tegen de binnenkant van het doek aangebracht. Vloeibaar aluminium wordt op de buitenkant van het doek aangebracht. Het membraam mag niet vervormen.

D2: bij 200 < 350 gram

E Bescherming tegen vloeibare ijzer druppels. 3 Niveaus waarvan 1 het laagste.

E3: > 200 gram

F Contactwarmte: 3 niveaus waarvan 1 de laagste. Warme plaat wordt tegen stof gedrukt. Temperatuurstijging moet minder dan 24 seconden zijn.

F1: 5 < 10 seconden

Ben je op zoek naar een vlamvertragende overall die geschikt is om te dragen tijdens het lassen? Een aantal vlamvertragende overalls in ons assortiment voldoen aan de EN-ISO 11611. Dit betekent dat deze overalls geschikt zijn voor laswerkzaamheden.

Heb je nog een vraag of heb je advies nodig?

Weet je niet zeker welke overall vlamvertragend is en geschikt is voor jouw werkzaamheden? Neem contact met ons op! Via onze klantenservice kun je 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur op telefoonnummer: 085 - 065 66 25 om je direct te helpen met vragen over vlamvertragende overalls. Of breng een bezoek aan onze gezellig winkel en laat je adviseren over de juiste pasmaat en de verschillende veiligheidsnormen van een vlamvertragende overall.

Lees meer