Vlamvertragende broek en lasbroek

Vlamvertragende broek of lasbroek

Wanneer je in een omgeving werkt waar je te maken krijgt met risico’s op het gebied van hitte en brandgevaar, dan is vlamvertragende werkbroek of lasbroek enorm belangrijk! Bij Verhoeven Bedrijfskleding hebben wij een ruim assortiment vlamvertragende werkbroeken en lasbroeken. Deze serie is zorgvuldig door ons geselecteerd op basis van de beste merken en de beste kwaliteit. Zo verzekeren wij u van optimale bescherming tijdens het uitvoeren van al uw werkzaamheden!

Een vlamvertragende broek met EN-ISO 11611 en EN-ISO 11612

Als werkkledingspecialist hebben wij diverse werkbroeken die voldoen aan de EN-ISO 11611 en EN-ISO 11612-norm. Een vlamvertragende werkbroek met EN-ISO 11612 voldoet aan de bescherming die werknemers nodig hebben om werkzaamheden uit te voeren waarbij zij worden blootgesteld aan vlammen en hitte. Hierbij zijn de werkzaamheden van brandweerlieden en lassers uitgezonderd. Met het dragen van een vlamvertragende broek ben je beschermt tegen straling- en convectiehitte en tegen korte contact met een vlam.

A Beperkte bescherming tegen vlammenuitbreiding.

A1: Buitenmateriaal getest op vlamverspreiding volgens EN15025 procedure A1 is vlam op de oppervlakte test

B Bescherming tegen convectiehitte volgens ISO9151. 3 Niveaus waarvan 1 het laagste. Convectiehitte verplaatst zich via vlam tegen doek. Andere kant doek wordt tijd gemeten die verstrijkt totdat het staal 24 °C warmer is geworden HTI 24 tijd = blaargrens – 2e graad brandwonden)

B1 = HTI tussen 4 en 10 seconden

C Bescherming tegen stralingshitte. 4 Niveaus waarvan 1 het laagste. Bron is straling en wordt getest via infraroodstraling volgens ISO 6942-B. Ook hier wordt de tijd gemeten bij opwarming van 24 °C. Hoe lang duurt het tot een stijging van 24 °C is bereikt

C1: 7 tot 20 seconden

D Bescherming tegen vloeibare aluminium druppels. 3 Niveaus waarvan 1 het laagste niveau is. Een membraan als imitatie van de huid wordt tegen de binnenkant van het doek aangebracht. Vloeibaar aluminium wordt op de buitenkant van het doek aangebracht. Het membraam mag niet vervormen.

D2: bij 200 < 350 gram

E Bescherming tegen vloeibare ijzer druppels. 3 Niveaus waarvan 1 het laagste.

E3: > 200 gram

F Contactwarmte: 3 niveaus waarvan 1 de laagste. Warme plaat wordt tegen stof gedrukt. Temperatuurstijging moet minder dan 24 seconden zijn.

F1: 5 < 10 seconden

Voor laswerkzaamheden heb je een lasbroek nodig met de EN-ISO 11611-norm. De lasbroeken die aan deze norm voldoen, bieden bescherming tegen kleine spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling.

Heb je nog vragen of heb je advies nodig?

Mocht je nog twijfelen welke vlamvertragende broek je nodig, neem dan contact met ons op! Via onze klantenservice kun je 24/7 een vraag indienen en telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 - 21.00 uur via 085 - 065 66 25. Kom langs in onze gezellige winkel in Made, laat je adviseren en ontdek welke werkbroek bij jou past. Werk beter in comfort met een vlamvertragende werkbroek of lasbroek van Verhoeven Bedrijfskleding!

Lees meer