Vlamvertragende kleding beschermt u in het heetst van de strijd!

Laskleding 

Het dragen van vlamvertragende bedrijfskleding geeft uw werknemers de benodigde veiligheid! Verkeerde kleding kan gevaarlijke situaties opleveren, zo kan de stof aan de huis vast branden of kunnen er brandwonden ontstaan door verhitte objecten. Onze vlamvertragende collectie voldoet aan de standaard normering en we hebben de beste producten voor u geselecteerd! Safety first!
Bij vlamvertragende kleding is het van levensbelang dat het op de juiste manier gedragen wordt, de gehele dag! Daarom is de vlamvertragende kleding uit onze collectie zo licht en comfortabel mogelijk. Afhankelijk van het type werkzaamheden en de risico’s kunt u een keuze maken uit een ruim assortiment vlamvertragende kleding!

Vlamvertragende kleding

 

Ruime assortiment vlamvertragende kleding

In ons assortiment hebben een ruim aanbod aan keuzes, zo kunt u kiezen uit;
• Vlamvertragende broeken
• Vlamvertragende jassen
• Vlamvertragende overalls
• Vlamvertragende regenkleding

De juiste bescherming tegen hitte en vlammen

Bent u op zoek naar bedrijfskleding die de juiste bescherming biedt tegen gesmolten metaal, lassen vonken, hitte en vuur? Dan is Elementary de juiste oplossing! Het 100% vlamvertragende katoen zorgt voor een goede thermische bescherming.

Vlamvertragende kleding

Normeringen

Kwalitatief hoogwaardige bedrijfskleding voor lassers herkent u aan de norm EN-ISO 11612 (hitteen vlamverspreiding) en EN-ISO 11611 (laskleding). Bedrijfskleding volgens de EN ISO 11611 norm biedt bescherming bij laswerkzaamheden en voldoet ook altijd aan de eerstgenoemde norm. Aanschaf van de juiste kleding betekent echter niet dat deze altijd intact blijft. Eén keer verkeerd wassen en de vlamwerende eigenschappen gaan verloren.

Hoogwaardig materiaal

Bij vlamvertragende bedrijfskleding is de keuze van het materiaal cruciaal. Kiest u voor geïmpregneerde bedrijfskleding? Zorg dan dat de beschermende eigenschappen ook écht beschermend blijven door goed onderhoud. Hetzelfde geldt voor bedrijfskleding die volledig bestaat uit vlamvertragende vezels, zoals de aramidevezel. Vaak staan uw medewerkers alleen met hun voorzijde bloot aan hitte en lasspatten. In dat geval kunt u kleding overwegen die aan de achterkant uit ademend materiaal bestaat. Zo zit de kleding veel minder warm, en kan het de hele dag gedragen worden.

Vlamvertragende kleding

Advies

Mocht je nog twijfelen welke werkkleding je nodig hebt, neem contact met ons op! Via onze klantenservice kunnen wij u het beste advies geven op het gebied van de werkzaamheden , maar ook voor de juiste bescherming. Ook kunt u terecht in onze winkel waar we u kunnen adviseren over de juiste maat en de benodigde veiligheidsnormen van uw vlamvertragende kleding!

 

Lees meer